1/3 Triathlon Oud Gastel Nederland Sara en Tim

25 Jun 2017

Op vrijdagavond kwamen we aan en gingen onze startnummers al ophalen. Daar moeten we morgenvroeg dan al niet meer aan denken. Watertemperatuur 24°C dus waarschijnlijk wordt dit een no wetsuit race. I love it, en zeker geen nadeel voor mij. Uiteindelijke beslissing valt morgen 1u voor de wedstrijd. Weersvoorspelling zien er goed uit. 23°C, ideaal triatlonweertje. Het wordt een spannende dag voor mij. Eerste keer een langere afstand dan een kwart, eerste keer een wedstrijd op de TT-fiest na eindelijk een goed zadel gevonden te hebben.

Zaterdag, raceday. De wekker loopt af om 6u, gordijnen open, koud, grijze lucht en nogal winderig, ontbijt in onze B&B om 6u30. Samen met enkele andere triatleten werd het een gezellige boel waardoor we even de timing uit het oog verloren. Stress, want we zullen geen 2u voor de start aanwezig zijn. 1u30 voor de start komen we uiteindelijk aan, parking nog bijna leeg. Juist ja, waren we even vergeten. Dit is Nederland, niemand komt hier 2u voor de start aan. No stress dus.

De beslissing valt, no wetsuit, watertemperatuur 23,9°C. Yes ! We zetten onze loopschoenen klaar in T2, loopschoenen niet op nummer. Kies maar waar je een plekje vindt. Ondertussen begint het te regenen. Met de fiets op weg naar T1. Het waait echt wel heel hard. Maar hey, dit is Nederland, land van wind en water. We overleven dit wel. We plaatsen onze fiets waar we een plekje vinden en begeven ons naar de start. Iedereen staat er te bibberen, het is amper 15°C, we warmen ons wel op in het water. Iedereen het water in en het startschot weerklinkt voor 1300m zwemmen. Het zwemmen gaat naar mijn gevoeg vlot. Ik vind een goed ritme en haal andere zwemmers in. Tot ik uiteindelijk naast iemand zwem, met een gelijke slag. Perfect om te volgen. Ik merk een zwart pak op met oranje bol. Het is Tim! Precies wel goed aan het zwemmen. We komen samen uit het water na 27min41. Euh ? Echt niet goed gezwommen op 1300m, maar toch nog een heel pak achter ons. Straks maar even de uitslag checken, nu niet aan denken. Op die fiets springen ! Toch maar voorzichtig op de fiets. Het regent en ligt glad in de bochten. Een aantal te enthousiaste Nederlanders vliegen uit de bocht. En wat een wind. Dit wordt stampen de komende 60 km. Toch maar gas geven op de stukken meewind en op souplesse de tegenwind. Met de wedstrijden van Oostkerke en Meer in het achterhoofd, forceer ik niet te veel op de fiets. Ik tel de kilometers af aan de hand van gellekes. Elk halfuurtje eentje. Na 4 gellekes bereik ik de wisselzone. Tim was intussen 17 min uitgelopen op mij.

Klaar voor de afsluitende 14 km lopen. Direct een goed gevoel. Doel is om 14km boven de 10km/u te lopen. Na een halve ronde kruis ik Tim, die ziet er ook nog redelijk fris uit. Ik zal wat sneller moeten lopen om dichter te komen. De eerste ronde gaat goed, nog 7 km en ik haal de finish. Ik kruis Tim opnieuw, ziet er al wat minder vlot uit. Ik kom dichter. De laatste 2 km kon ik nog versnellen. Looptijd 1u17.59 . Wedstrijd goed ingedeeld en goed voedingsplan denk ik, wat de vorige wedstrijden niet altijd het geval was. Tim haalt de finish na 3u39 en ik na 3u50. Toch nog 6 minuten goed gemaakt bij het lopen. We finishen als 121e en 138e. Het eerste doel was de wedstrijd uit doen, want ik wist niet wat ik er van moest verwachten. Stiekem hoopte ik op een tijd van minder dan 4u. Doel bereikt dus ! Thanks coach Frederik Van Crombrugge voor de begeleiding en de tips ! En die zwemtijd ? We hadden de 66e en 67e zwemtijd op 170 starters. Goed gezwommen dus! Waarschijnlijk meer dan 1300m.

Na een deugddoende massage gaat het opnieuw richting Oudenaarde, kindjes ophalen bij oma en opa. Back to reality. Mama ik heb honger, mama mijn broer plaagt mij, mama ik wil met de playmobil spelen, ... Kindjes in bed. Eindelijk tijd om in de zetel te zitten. Jammer, maar helaas, er staan nog 2 manden strijk op mij te wachten. Welkom in de wereld van een triatlonnende mama ! Ratjes die op zoek zijn naar een leuke wedstrijd, kunnen we deze wedstrijd zeker aanbevelen. Hele leuke sfeer en doordat er verschillende wedstrijden na elkaar starten (1/3, 1/4, 1/8) voel je je nooit alleen op het parcours. Ook een dikke duim voor alle vrijwilligers aan de bevoorradingsposten die enthousiast alle deelnemers aanmoedigden.