1/4 Poldertriathlon verslag

09 Nov 2015

Pinkstermaandag, tijd voor de Poldertriatlon in het pittoreske Oostkerke. Zwemmen rechtdoor in de vaart, stayeren langs de polders wat synoniem staat voor draaien en keren, wind en knallen en ten slotte een meer dan dikke 10km lopen op afwisselend onverhard en verhard langs de vaart en door het gezellige dropje Oostkerke. Drie ratje waren van de partij: Ruben, Joris (voor zijn allereerste individuele triatlon) en Dees. Met de Vito van Ruben lekker knus bij elkaar vooraan en alle fietsen achteraan begeven we ons naar Oostkerke. Eerste beproeving van de dag: ontwijken van de talrijke koeienvlaaien op de weide/parking. Na de inschrijving zijn we weg voor verkenning van de wisselzone, de zwemproef, het volledige fietsparcours en het loopparcours. Aan de voorbereiding zal het dus niet liggen…

Ruben en Dees startten in de eerste wave, Joris in de derde. Het zwemmen ging voor iedereen lekker vlot. Allen waren we tussen de 10 à 15 minuten uit het water.  Nadien was het racen geblazen in deze stayerwedstrijd. Zoeken naar het juiste groepje om mee samen te werken en een strak tempo te onderhouden. Dees kwam in een groepje van vier terecht met drie serieuze racebananen, die er een verschroeiend tempo op na hielden. Nadien bleek dit gevoel ook juist met de 6de fietstijd. Ruben zat in een groter groepje waar de organisatie echter wat zoek was en er een paar sjarels in zaten die niet zo stuurvaardig waren en Ruben zelfs tot een kennismaking met de graskant dwongen. Niettegenstaande ging het daar ook goed vooruit. Joris hield het gezellig, hij deed het volledig fietsparcours met twee aan een gemiddelde van bijna 38km/uur. Hij bekeek het tactisch alvast goed, 2/3de van iedere ronde dwong hij zijn metgezel op kop, 1/3de was voor hem. Goed gezien Joris… Bij het lopen kon iedereen zijn gewenste tempo mooi aanhouden. Dees finishte als 13de in een tijd van 1u55min22sec. Enkele minuten later kwam Ruben als 28ste over de streep in een tijd van 2u02min26sec. Na onze aankomst konden we onze focus verleggen van de wedstrijd naar het supporteren voor Joris. Hij was ondertussen gestart met zijn loopproef. En het mag gezegd zijn, voor zijn eerste triatlon zette Joris een zéér knappe prestatie neer: 56sten in 2u09min19sec en dit op een deelnemersveld van 209.

Om te eindigen de woorden van Ruben net voor de start in het ijskoude water: “ Ge vraagt u toch iedere keer af wa doe ik mijn eigen toch weer aan”. Maar bij het overschrijden van de aankomst zijn we al volledig veranderd van gedacht en dit getuige Joris zijn eerste woorden net over de streep van zijn eerste triathlon: “Ah zoe wijs!!”