Verslag 1/4 Kortrijk Triatlon Duatlon

18 Jun 2017

Zondag raceday @Kortrijk voor 1/4 duatlon en triatlon.

Vele ratjes present en een heerlijk weertje om alle ratjes samen te zien blinken in het zonnetje! Of toch, dat was de bedoeling. Voor Pieter Michels was de wedstrijd na het zwemmen al onmiddellijk gedaan. Enkele gebroken spaken bij het verlaten van de wisselzone zorgden voor een val en een genoodzaakte opgave. Maar ratjes geven niet op en over 2 weken staat Pieter paraat voor de Challenge van Geraardsbergen. Zo moet dat! #blijvengoan

Ook Kris D'hondt haalde de eindmeet niet door een kwetsuur. De finishers dan.

Op de duatlon eindigde Brechtel Wancour op een hele knappe 12de plaats. Na wat mechanische pech, zette ook hij door en kon hij net niet de top 10 halen. Knap gedaan Brechtel.

Op de triatlon was het vechten in het water, hectische start door een groot deelnemersveld. Maar daar hadden de vrouwen minder last van. Hun prestaties zijn daarom niet minder gewaardeerd. Miek Gambart werd 33ste bij de vrouwen in een tijd van 2u56m. en Kayleigh Vereecke werd 32ste in dezelfde tijd. De dames maakten het dus best gezellig in dit warme weertje. Proficiat dames, jullie zagen er fantastisch uit!

Bij de mannen werd het een spannende strijd onder de ratjes. Frederik Van Crombrugge kwam als eerste uit het water gevolgd door Kim Colpaert en kort daarop kwam Sportcoach Xhoutem uit het water. De laatste 2 konden al snel enkele plaatsten winnen in het fietsen en bleven de hele wedstrijd in elkaars buurt. In het lopen werd er snel gewisseld door onze ratjes.

Uiteindelijk was het eerste ratje Kim Colpaert op de 33ste plaats en 20ste in de reeks met een tijd van 2u06m51s. Gevolgd door Sportcoach Xhoutem op een 21ste plaats in de reeks in een tijd van 2u07m04s. Daarna kwam Thomas De Wulf over de meet. Thomas maakte maar liefst 4 minuten goed in het lopen op Dees en Kim en kwam nog dicht in de buurt van de opperratjes! Thomas eindigde in 2u07 en 14s op een 37ste plaats en 22ste in de reeks. Spanning ten troef dus. Even later liep Ruben Vercruysse over de meet. In een tijd van 2u08m54s goed voor een 26ste plaats in de reeks. Ook hij werd door Thomas voorbij gevlamd. Frederik Van Crombrugge die niet zijn dagje had en na het fietsen nog enkele plaatsjes verloor aan andere ratjes. Frederik tekende een tijd van 2u10m46s en werd 31ste in zijn reeks en 61ste overall. Nog was het niet gedaan met ratjes die moesten finishen.

Fabien De Vos zette ook een knappe looptijd neer en kwam nog dicht in de buurt van Frederik. Met een tijd van 2u11m10s kwam hij dus maar een klein beetje te kort! Joris De Bock klokte heel stipt af op 2u23m00s en behaalde daarmee een 168ste overall en 53ste in zijn reeks. Ons laatste ratje Damien J. Devos werd 287ste en 14de bij de Masters B. Ook heel knap gedaan en dus net geen top 10 in zijn reeks! Als bestuur en club zijn we uitermate trots op wat onze atleten dit seizoen en vandaag presteerden.

Alle hens aan denk voor de wedstrijden die nog moeten komen. Super dikke proficiat aan alle ratjes die deelnamen vandaag, zowel finishers als niet-finishers.

Knappe prestaties en met deze drive, wordt Triatlon Van Vlaanderen opnieuw een wedstrijd waar het zal spannen om het clubkampioenschap! Wie wordt dan het opperratje! Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven.