Verslag ploegentriatlon Doornik 2017

02 May 2017

1 mei 2017, elk ratje klaar voor de start van een prachtige dag. En wat voor een dag. De dag van het BK ploegentriatlon in Doornik. Een delegatie was al vroeg op de been om een prachtig plaatsje te bemachtigen voor de tent om alle ratjes te ontvangen. Prima langs het parcours waar zowel loop- en fietsparcours passeerden. Door het koude water was de afstand van het zwemmen ingekort tot 500m ware het niet dat de 20km fietsen er 24 en de 5km lopen uiteindelijk 5,8km waren.

Eerst was het de beurt aan RRT Heren 4. Van De Velde Michael, Van Den Berghe Tim, Baaten Thomas, Dedecker Koen, De Mets Frederik, Michels Pieter begonnen als eersten van de club aan de 500m ijsberen in de Doornikske oude mijnschacht. Ze eindigden in een tijd 1u37. RRT Heren 3 met De Craene Wouter, De Lombaerde Niels, De Bock Joris, Van Cauwenberghe Brecht, Dick Steven, D'hondt Kris, Dehelt Vincent Waren de volgende die de sprong in het koude water waagden. Ook zij deden het vlotjes en kwamen aan na 1u22. Een kleine 13 min na team 3 sprongen de beren van RRT Heren 2 het water in. De Wulf Thomas, Colpaert Kim, Verstraete Pieter, Ringoot Kevin, Fabien Devos ,Vercruysse Ruben, Naessens Dees. Ondertussen was de temperatuur al een beetje omhoog gegaan en klokten ze af in een tijd van 1u18. Na deze ijsberen was het eventjes wachten op het volgende team. Onze dames konden profiteren van de massa supporters die opgedaagd waren en "blijven plakken" waren, maar dat was dan ook de bedoeling van het feestcomité. Neyt Sara, Vereecke Kayleigh, Gambart Miek kwamen na hun groepstriatlon binnen op 1u47.

Ten slotte was het de beurt aan de RRT Heren 1. Zij beloofden voor een special effect te zorgen. En dat deden ze ook. Iedereen was benieuwd, maar ze stelden niet teleur. De prestatie niet meegerekend kwamen ze met een hele grote lach en een dikke wollen muts over de aankomst gelopen. Koud zullen ze niet gehad hebben, maar de beelden zijn vereeuwigd. Aankomstijd 1u29. Alle ratjes voldaan van een prachtige editie die tevens door de vele supporters en de prachtige inzet van het hele team niet snel zal vergeten worden. Plaatsen zijn van geen belang! Het belangrijkste was dat we heel veel teamspirit zagen in de teams en dat maakt ons gelukkig.

Together Sports Better. Onze slogan ken je ondertussen al, maar op deze wedstrijden is deze nog zo duidelijk aanwezig.

Proficiat aan iedereen die meewerkte aan deze dag en het beste van zichzelf gegeven heeft. Wij hebben ervan genoten...

U toch ook...!!!