Verslag stage RRT Rodeberg Westouter 2017

07 Apr 2017

Daar gingen we dan met de wagen naar de Rodeberg te Westouter voor een prachtige driedaagse RRT stage. Eenmaal aangekomen op de Rodeberg trokken we onze wieleruitrusting aan voor een verkenningstochtje van 85km op en rond Poperinge. Heuvels, smalle wegen, korte bochtjes, prachtige zichten en noem maar op. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een prachtweekend van te maken. Na de verkenningsrit ging het richting het nieuwe zwembad van Poperinge waar er een RRT zwemtraining op het programma stond. Iedereen werkte vlot de geplande zwemmeters af en eenmaal voldaan van het zwemmen, stond er ons in onze verblijfplaats een enorm lekkere maaltijd te wachten. Pasta met kip, meer moet een triatleet niet hebben om zich vol te proppen en met een top chefkok onder ons, waren er maar weinig restjes. Het was een productieve dag! Nog wat napraten over wat er dit weekend nog op ons te wachten stond en iedereen ging vlot onder de wol.

Zaterdagmorgen volgende een overvloedig ontbijt. Iedereen smulde zijn buikje goed vol, want er stond voor beide fietsgroepen een stevige fietstraining op het programma. Groep 2 reed +-85 km in het heuvelland en eindigde de dag met een gezellig terrasje. Terwijl groep 1 er nog een extra klap op gaf door 145km met 1800 hoogtemeters te verslinden. Een terrasje zat er door enkele lekke banden en wat ander oponthoud niet in. Maar iedereen kwam voldaan terug boven op de Rodeberg. ’s Avonds na het opnieuw rijkelijke avondmaal werd het programma voor de volgende dag besproken en overlopen.

Zondagmorgen om 7u30 sprongen we uit de veren voor een nuchtere maag loopje van een 7-tal kilometers. Waarna opnieuw goed ontbeten werd en beide fietsgroepen nog een vlotte fietstraining voor de boeg hadden. Groep 1 bolde nog een vlotte 100km af met als hoogtepunt de Casselberg. Terwijl groep 2 het rustig hield langs het water van de Ijzer en 50km afhaspelde. Na de fietstraining was iedereen voldaan en zat er niets anders meer op dan het weekend goed af te sluiten. Ons boeltje opruimen en de finale van de Parijs-Roubaix te gaan bekijken. Echter is er in die wedstrijd maar 1 winnaar, terwijl wij fier en trots mogen zeggen dat we met een team vol winnaars zitten.

Together Sports Better