Verslag van de kwart triatlon te Eeklo!

27 Jun 2017

Racedag@Eeklo met Thomas Vanderbeke, Kevin Ringoot, Joris De Bock en Dees Naessens. Een gekende wedstrijd voor de laatste drie, de eerste maal voor Thomas. Iedereen fris een fruitig aan de start

Joris nog onder de indruk van Sarah Bettens op de bierfeesten, Thomas in een sprint om er op tijd te geraken en het zonnetje dat doorbreekt bij aanvang van de zwemproef. Met alle heren duiken we in het water, slingerend tussen de boten in de haven van Eeklo en met de geur van de speculaasfabriek op de achtergrond. Wind mee in het water en op de tonen van Oohoo (19x) breath it in and breath it out and pass it on it's almost out.... zet Joris één van zijn beste zwemprestaties neer van het seizoen. Maar Dees, Thomas en Kevin voorbij zwemmen lukt nog net niet. Dees komt als 17de, Thomas als 26ste, Kevin als 37ste en Joris als 68ste uit het water. Hup de fiets op en dat werd een strijd met de wind. Er stond een serieus strakke wind, maar als doorwinterde Flandriens en allemaal dijen als boomstronken was dat in ons voordeel. Stoempen op die pedalen. Joris nog vol adrenaline van de bierfeesten en K's Choice stormde Kevin voorbij tijdens het fietsen.

Tenslotte nog de loopproef. Allen niet ons sterkste onderdeel maar we hielden goed stand legden de 10.3km af in tijden tussen de 40 en 46 minuten. Mooi tempoke dus na een gevecht met de wind. Helaas was Sarah Bettens haar liedje bijna uitgezongen en snelde Kevin terug Joris voorbij tijdens het lopen. Als kers op de taart mocht Kayleigh bij de beloften dames op het podium met het behalen van een tweede plaats. Met de triatlon van Vlaanderen en de snelle recuperatie in gedachten gingen we met zijn vieren, professionals als we zijn, nog een half uurtje losrijden. En na de inspanning de ontspanning... gezellig samen op de Smartphone naar de ontknoping van het Belgisch Kampioenschap wielrennen kijken. Leuke dag, mooie wedstrijd, tevreden triatleten en op naar de volgende.