Verslag Pinsteren Triatlonweekend

04 Jun 2017

Verslag Pinksteren triatlonweekend!

Heel wat ratjes die in actie kwamen dit weekend, maar dat had je al gezien natuurlijk ;-) Zaterdag kwamen enkele van onze atleten in actie in Sprint triatlon van Zeebrugge. Dimi Vandevyver eindigde zijn wedstrijd in 1u11m40s en werd daarmee knap 89ste in zijn reeks. Joris De Bock werd in een tijd van 1u7m37s knap 55ste en Miek Gambart werd met een tijd van 1u26m25s knap 12de bij de dames in haar reeks. Prachtige resultaten.

Dagje later was het de beurt aan de mannen en vrouwen van de ¼ Meetria Be triatlon. Wedstrijd een beetje ontsiert door duimspijker die op de weg waren gegooid, maar gelukkig konden onze 4 atleten die in actie kwamen hun wedstrijd volmaken, wat voor een 10-tal anderen niet het geval was. Spijtig, want de organisatie was helemaal top. Sara Neyt legde het traject af in een tijd van 2u38m en werd daarmee knap 8ste bij de dames. Bij de mannen eindigde Pieter Michels in een tijd van 2u11m34s en dat leverde hem een 61ste plaat in de categorie op. Onze coach Frederik Van Crombrugge werd met een tijd van 1u58m40s een 29ste plaats overall op en 6de zijn categorie. Tenslotte kwam Kim Colpaert met een tijd van 1u57m38s over de meet, wat goed was voor een 25ste plaats overall en een 19de in de categorie. Prachtige prestaties van onze ratjes in Meer dus!

1000km verder kwam nog eens 4 ratjes in actie op de Ventouxman. ½ triatlon met beklimming van de Ventoux. Wouter De Craene zetten een hele knappe prestatie neer met een tijd van 6u38m36s en werd daarmee 96ste in zijn categorie. Patrick Van den Broeke eindigde in een tijd van 7u11m56s en werd daarmee 182ste bij de Masters. Pieter Verstraete klokte een tijd van 7u38m11s en werd 206e. Ons 4e ratje Vincent Dehelt met een tijd van 8u33m09s 377ste bij de Masters. Een drukbezette wedstrijd dus en superprestaties van onze ratjes in deze loodzware wedstrijd. Het was afzien lieten de ratjes weten. Uiteindelijk was er ook nog de Swike in Harelbeke waar Ruben Vercruysse knap 4de werd op de korte afstand. Brecht Bruggeman, terug van weggeweest nam deel aan de Swike in Harelbeke in duo en werd met zijn partner in crime 2 bij de duo’s gemengd. Allemaal topprestaties dus dit weekend. En als dit nog niet genoeg was stond er voor de thuisblijvers vandaag een lange duurtraining op het programma en werd er vlot een +-100km gebold op en over vlaamse heuvels.

Wat hebben wij toch een prachtig team en wat zorgt onze teamgeest voor knalprestaties!!! Gogogogoooooooo Ratjes. En nu morgen een dagje om lekker lang na te genieten van de prestaties en welverdiende rust vooraleer we maandag terug aan het werk gaan!

Ohja, voor we het vergeten!!!! Niet voor iedereen een rustdag morgen… Er is de duatlon te Elsegem, waar er ook enkele ratjes aan de start staan. Dat wordt dus opnieuw knallen morgen voor sommige ratjes...